Calvados smagning
Calvados smagning – den glemte drik
Calvados er den lokale brændevin fra Normandiet. Drikken er destilleret på gærede æblesafter (cider) og behandlet på samme måde som cognac.
Det karakteristiske ved Calvados er den markant umiddelbare frugtighed i duften. Calvados er friskere og mere ”ren” end f.eks. Cognac, rom og whisky.
Det er også en lidt mere overset brændevin. Det er en skam, for det er der mange gode smagsoplevelser i vente og en Calvados smagning vil give Jer introduktion til de forskellige typer og producenter.
Foruden smagsprøver fra forskellige producenter og med forskellige lagringsgrader, vil I modtage et kortere foredrag om historien, produktionen og lagringen.
Al teori bliver knyttet til konkrete smagninger, så det er på ingen måder kedeligt. Det er dejlig social aktivitet, hvor I lærer hinanden at kende under andre former.
Selve smagningen kan evt. indgå i et længere forløb med f.eks. Grappa, Bourbon, den mere traditionelle vinsmagning eller en sjov øl smagning.
Vil I have lidt at spise til eller evt. efter smagningen, kan I f.eks. bestille tapas eller kanapeer.
I kan vælge at have smagningen i Jeres egne lokaler eller i hyggelige lokaler, som vi finder til Jer.