array(5) { ["lifetime"]=> int(0) ["path"]=> string(1) "/" ["domain"]=> string(0) "" ["secure"]=> bool(false) ["httponly"]=> bool(true) }
Ståltønde Band

Ståltønde Band

Favorit

Ståltønde bands eller Steel Bands!
Det er livsbekræftende musik, som traditionelt bliver spillet på olietønder.

Steel bands forbindes ofte med original Trinidad Soca eller calypso musik, men breder sig også over latin-jazz, caribisk inspirerede arrangementer til nutidens europæiske popmusik.

Et ståltønde band er ikke kun et imponerende syn, som de optræder med deres flotte tønder. Det er en bragende god lyd. Det er musikalsk underholdning til de større events, da musikken er ”nem at lytte” til. I vil blive forført af den eksotiske lyd og de glade toner.

Er egnet til både børn og voksne.

Steel band musik stammer oprindeligt fra Trinidad en af de caribiske øer.  I 1883 udstedte den britiske kolonimagt på Trinidad et trommeforbud for at lægge en dæmper på de tidligere slavers festivitas.

Trommerne blev afløst af bambuskæppe til at slå rytmen med, men de blev også forbudt, da de også blev brugt som slagvåben.

Løsningen blev fundet i 1930’erne da mange former for stål genstande, som bildele, malerdåser, skraldespande, kagedåser og olietønder blev brugt som tromme instrumenter. I 1937 deltog det første steel band ved Trinidad årlige karneval og siden da, har det steel bands bredt sig jorden rundt.

De første olietønder kom til Danmark i 1980’erne og er blevet en yderst populær underholdning til gadefester, firmafester og temafester, som Beach Party Temafest og Hawaii Temafest.  

Læs mere...