array(5) { ["lifetime"]=> int(0) ["path"]=> string(1) "/" ["domain"]=> string(0) "" ["secure"]=> bool(false) ["httponly"]=> bool(true) }
Romsmagning Romsmagning

Romsmagning

Favorit

Spændende Rom smagning
Rom er en ældgammel drik, som muligvis kan dateres mere end 2000 år tilbage. Da Rom er baseret på rørsukker og vand, har den været tæt knyttet til de tropiske og subtropiske klimaer.

Rørsukker og vand bliver først gæret og herefter destilleret. Resultatet er en væske med en alkoholprocent på 90%, som efter fortynding ender på 40-43%. Rommen bliver lagret på egetræsfade eller tanke i rustfrit stål, afhængig af produktet.

Som udgangspunkt er der 6 typer rom, og dertil knytter sig en lang række anekdoter og erfaringer, som rom eksperten gerne vil dele med Jer.

I vil lære om de 6 typer rom:

Cuba: Den hvide, lette neutrale mixer, som i visse tilfælde ligner vodka.
Barbados:  Silkeblød elegance snarere end power, en rigtig damerom.
Jamaica: Kendt som den mest potente af dem alle, en rigtig sømandsdrik.
Guyana/Demerara: Brun, blød og fyldig fra verdens mest kendte sukkerdistrikt.
Navy Rum: Normalt blandet i Storbritannien af relativt neutral kolonnedestilleret rom med et skud demerara til at sikre kroppen, jamaica til at give spark og karamel til at justere farven.
Rhum agricole: Rommen fra de franske kolonier er lavet af ren sukkerrørssaft i stedet for melasse og lagret på fransk eg. Det giver et mere mineralsk og vegetabilsk udtryk, som med lagring kan blive interessant.

I vil blive introduceret til en række udvalgte romtyper, og få en spændende smagsrejse. Undervejs vil I blive klogere på rommens historie og produktion.

Smagningen er velegnet som en led i en række af smagninger f.eks. med whisky, Grappa, armagnac og Bourbon-smagninger.  

 

Læs mere...