array(5) { ["lifetime"]=> int(0) ["path"]=> string(1) "/" ["domain"]=> string(0) "" ["secure"]=> bool(false) ["httponly"]=> bool(true) }
Hans J. Bonnichsen

Hans J. Bonnichsen

Favorit

Indsigt i en anden verden
Hans J. Bonnichsens foredrag er nu mere aktuelle end nogen sinde. Med sin baggrund som PET-chef, kriminalinspektør, terrorekspert er han nok en af Danmarks meste kompetente foredragsholdere om emnet terrorisme.

Hans Jørgen Bonnichsen er pensioneret chefkriminalinspektør. Han har 41 år i dansk politi.

Ud over en international politilederuddannelse, bl.a.fra FBI-National-Academy, Virginia i USA, har han erhvervet sig en BA i litteraturvidenskab med kunsthistorie fra Københavns Universitet i sin fritid. Han har bl.a. studeret symbolisme, renæssance og Islam i det 21. århundrede.

I 20 år var Bonnichsen en del af det såkaldte Rejsehold. Her blev han konfronteret med alle typer sager fra drab, bedrageri til sager mod kolleger.  

Han er en aktiv forfatter til flere fagartikler. Han har også bidraget til antologier om kunst, overvågning og efterretningsvæsen. Hans forfatterskab omfatter bøgerne: ”Myten om Rudolph Tegners skitser og malerier”, ”Hånden. En PET og politikrønike”, ”Frygt og fornuft i terrorens tidsalder”, og “Tvivl på alt og tro på meget”.

Bonnichsen har været pensioneret siden 2006 og har siden da, været offentlighedens adgang til en lukket verden.

Igennem flere år har han været TV-avisens efterretningsekspert. I dag arbejder han på freelance og kan ofte ses på TV som kommentator.

Bonnichsen er kendt for sine markante holdninger, ikke mindst om retssikkerhed. Han bliver betragtet som en af Danmark stærkeste meningsdannere og er senest i 2014 blevet tildelt Dignity Prisen af Dansk Institut mod Tortur for sin indsats mod anvendelsen af tortur.  

Læs mere...